Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 1ο Alleycat Race Kastoria

Με τη συμμετοχή 40 περίπου ποδηλατών – εκ των οποίων 10 εκτός νομού- πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1 ο  Alleycat Race Kastoria (... thumbnail 1 summary

Με τη συμμετοχή 40 περίπου ποδηλατών – εκ των οποίων 10 εκτός νομού- πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Alleycat Race Kastoria (Foto & video)

Τι είναι το Alleycat ;
To alleycat είναι ένας αγώνας...αστικής ποδηλασίας. Μια ποδηλατική «κούρσα» όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να περάσουν από συγκεκριμένους σταθμούς (checkpoints) και με συγκεκριμένη σειρά με σκοπό την ολοκλήρωση μιας διαδρομής. Νικητής είναι αυτός που θα τερματίσει πρώτος. Το έπαθλο; Ο τίτλος του πιο γρήγορου αναβάτη της Καστοριάς. Ουσιαστικά, νικητής δεν είναι ο γρηγορότερος αλλά ο εξυπνότερος αστικός ποδηλάτης. Αυτός που ξέρει καλύτερα την πόλη του και ελίσσεται στα σοκάκια της. Αυτός που για να φτάσει γρηγορότερα στο επόμενο checkpoint διαλέγει τη συντομότερη διαδρομή είτε αυτή περιλαμβάνει σκαλιά, στενάκια, ανηφόρες είτε μονοπάτια και κατηφόρες. Αυτός που αν χρειαστεί αγνοεί τον Κ.Ο.Κ. (οι διοργανωτές δεν προτρέπουν κανέναν να το κάνει..) για να μαζέψει γρηγορότερα τις σφραγίδες του και να τερματίσει πρώτος.
H εκκίνηση δόθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου από την πλατεία Ομόνοιας, όπου 40 περίπου ποδηλάτες – εκ των οποίων 3 γυναίκες - δήλωσαν συμμετοχή και πήραν μέρος στην εκδήλωση. Η διαδρομή που ακολούθησαν ήταν :
ΕΚΚΙΝΗΣΗ : Πλατεία Ομόνοιας
1 – Πνευματικό Κέντρο (εδώ, κάποιοι ρωτούσαν που είναι το Πνευματικό Κέντρο!!!)
2 – Ντολτσό
3 - ΔΕΗ
4 - Ερυθρός Σταυρός
5 - Πλατάνια (πριν τα Λύκεια)
6 – Βόρεια Παραλία
7 – Απόζαρι
8 - Νοσοκομείο
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ : Πάρκο πλάζ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ  sentra.com.gr