Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Συναγερμός! Κρούσμα της γρίπης των πτηνών στη Φλώρινα

Την απαγόρευση της μετακίνησης πουλερικών γύρω από τις περιοχές των οικισμών Αμυνταίου, Σωτήρα, Βεγόρας, Λεβαίας, Φιλώτα, Πελαργού, Μανια... thumbnail 1 summary
Την απαγόρευση της μετακίνησης πουλερικών γύρω από τις περιοχές των οικισμών Αμυνταίου, Σωτήρα, Βεγόρας, Λεβαίας, Φιλώτα, Πελαργού, Μανιακίου, Αντιγόνου, Φαραγγίου και Αγίου Παντελεήμονα αποφάσισε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Φλώρινας ορίζοντας την ως ζώνη ελέγχου με ακτίνα 10 χιλιομέτρων γύρω από οικόσιτη εκμετάλλευση στο Αντίγονο λόγω ύποπτης προσβολής από την Γρίπη των Πτηνών.

Οι πτηνοτρόφοι της περιοχής μεταξύ άλλων θα πρέπει να προβούν στο καθαρισμό και την απολύμανση των οχημάτων και του εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ζώντων πουλερικών ή άλλων πτηνών σε αιχμαλωσία, πτωμάτων, ζωοτροφών, κοπριάς, υδαρούς κοπριάς, και στρωμνής και οποιονδήποτε άλλων υλικών ή ουσιών ενδέχεται να έχουν μολυνθεί, άμεσα μετά τη μόλυνση με μια ή περισσότερες διαδικασίες που προβλέπονται στο Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για τη Γρίπη των Πτηνών.

Το προηγούμενο διάστημα είχε εντοπιστεί και επιβεβαιωθεί η γρίπη των πτηνών και σε σταχτόχηνα στην περιοχή των πρεσπών ο θάνατος της οποίας επιβεβαιώθηκε πως προήλθε από τη γρίπη των πτηνών.

Πηγή: ert.gr