Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Αφήνουν… εκτός τους βουλευτές από τις μειώσεις συντάξεων!

«Παράθυρο» εξαίρεσης για τις βουλευτικές συντάξεις αποκαλύπτεται στην εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου 4387. Σύμφωνα με δ... thumbnail 1 summary
«Παράθυρο» εξαίρεσης για τις βουλευτικές συντάξεις αποκαλύπτεται στην εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου 4387.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι συντάξεις των αιρετών (βουλευτών και δημάρχων, αντιδημάρχων, νομαρχών) βρίσκονται σε κενό νόμου, γιατί δεν προβλέφθηκε ρητώς η υπαγωγή των προσώπων αυτών σε νέες ρυθμίσεις!
Συγκεκριμένα, δεν έχει προβλεφθεί ειδική διάταξη που να ρυθμίζει τον τρόπο υπολογισμού με εθνική και ανταποδοτική σύνταξη και αν θα έχουν τις περικοπές που ισχύουν για το σύνολο των λοιπών συνταξιούχων μετά τον επανυπολογισμό τους και την κατάργηση της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς. Εν ολίγοις, το κενό νόμου οδηγεί σε εξαίρεση από… την πίσω πόρτα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με νομική αναφορά που έστειλε πρόσφατα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ισχυρίζεται ήδη ότι ο νόμος 4387/2016 δεν αφορά στις βουλευτικές συντάξεις για τον απλό λόγο ότι δεν αναφέρει πουθενά τίποτε για τον τρόπο υπολογισμού, επανυπολογισμού και πολύ περισσότερο για το αν υπάγονται στα πρόσωπα που μπαίνουν στον ΕΦΚΑ.
«Ανεξάρτητα από τις απόψεις αυτές, όμως, το πρόβλημα είναι υπαρκτό», αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, τονίζοντας ότι αρμόδια νυν και πρώην στελέχη στις συντάξεις του Δημοσίου παραδέχονται ότι ο νόμος Κατρούγκαλου δεν ρυθμίζει τι θα ισχύσει και τι όχι σχετικά με τις συντάξεις των αιρετών, γιατί δεν τους περιλαμβάνει σε κανένα άρθρο και πολύ περισσότερο στα άρθρα που αφορούν στο Δημόσιο.