Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Κουρά Μοναχού στο Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων - Και το όνομα αυτού Νικάνορας (Φώτο)

Στην Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς τελέσθηκε η Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού του Σαββά... thumbnail 1 summary
Στην Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς τελέσθηκε η Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού του Σαββάτου, χοροστατούντος του  Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αριανζού κ.Βαρθολομαίου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.Σεραφείμ.

Στο τέλος του Εσπερινού και μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε η Ακολουθία του Μικρού Σχίματος του Δοκίμου Μοναχού της Ιεράς Μονής των Αγίων Αναργύρων Νικόλαου Χατζή, στον οποίον εδόθη το όνομα Νικάνορας.
Φοβερά συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.Σεραφείμ ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αριανζού κ.Βαρθολομαίο και συνεχάρη τους γονείς του.
Στο τέλος της Ακολουθίας, δόθηκε κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής με εδέσματα τα οποία είχαν ετοιμάσει συγγενείς και φίλοι του Μοναχού Νικάνορα. Τις επόμενες ώρες,θα ακολουθήσει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό