Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

Τι να κάνετε για να κρατήσετε τον εκτυπωτή σας σαν καινούριο

Έχετε προμηθευτεί εδώ και λίγες ημέρες μια νέα εκτυπωτική συσκευή και επιδιώκετε να τη διατηρήσετε σαν καινούρια για όσο περισσότερο χρό... thumbnail 1 summary
Έχετε προμηθευτεί εδώ και λίγες ημέρες μια νέα εκτυπωτική συσκευή και επιδιώκετε να τη διατηρήσετε σαν καινούρια για όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε.
Δείτε παρακάτω μερικές απλές συμβουλές συντήρησης που βρίσκουν εφαρμογή σε εκτυπωτές inkjet και laser και σας βοηθούν να διατηρήσετε τη συσκευή σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Κρατήστε τον εκτυπωτή σας καθαρό
Προσπαθήστε σε συστηματική βάση να καθαρίζετε τον εκτυπωτή τόσο στο εξωτερικό του όσο και το εσωτερικό του, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στο εγχειρίδιο χρήσης του κατασκευαστή. 

Καλύψτε τον όταν δεν χρησιμοποιείται
Φροντίστε να καλύπτετε την εκτυπωτική συσκευή όταν δεν τη λειτουργείτε προκειμένου να μην εισχωρούν σκόνη και ρύποι στα εσωτερικά του μέρη. Καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πανί ή ένα πλαστικό κάλυμμα. 

Κλείνετε κεντρικά τον εκτυπωτή σας
Όταν ο εκτυπωτής δεν είναι σε χρήση, πατήστε το κουμπί λειτουργίας του για να τον κλείσετε και να απενεργοποιήσετε την παροχή ρεύματος.

Χρησιμοποιείτε συχνά τη συσκευή σας 
Εκτυπώστε μια εργασία τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο εβδομάδες για να διασφαλιστεί ότι ο εκτυπωτής είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση. Η συμβουλή αφορά σε inkjet συσκευές που χρησιμοποιούν μελάνια για να εκτυπώνουν. 

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία συντήρησης
Κάθε εκτυπωτής παρέχει τη δυνατότητα της λειτουργίας συντήρησης η οποία είναι απαραίτητη να τίθεται σε ενεργοποίηση για να ελέγχεται το σύνολο της μονάδας ώστε να βεβαιώνεστε ότι όλα λειτουργούν καλά. Μπορείτε να επιλέγετε τη λειτουργία συντήρησης στον εκτυπωτή σας κάθε 1 ή 2 μήνες.

Αποφύγετε τα αμφιβόλου ποιότητας μελάνια
Είτε πρόκειται για Inkjet εκτυπωτή που λειτουργεί με μελάνια, είτε για Laser που χρειάζεται toner, συστήνεται να αποφεύγετε τις απομιμήσεις όσον αφορά στα αναλώσιμά του. Καλό θα ήταν να προτιμάτε τα γνήσια ανταλλακτικά ή συμβατικά από προμηθευτές που εμπιστεύεστε. 

Χρησιμοποιήστε επώνυμο χαρτί
Αν προμηθεύεστε φθηνά, χαμηλής ποιότητας χαρτιά για τον εκτυπωτή σας μπορεί να επηρεάζεται η ποιότητα εκτύπωσης και να προκαλείται εμπλοκή χαρτιού κατά τις εκτυπώσεις σας. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σας όπου αναφέρεται ο τύπος του χαρτιού που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Μην κάνετε απότομες κινήσεις
Όταν είστε έτοιμοι να αντικαταστήσετε τα μελάνια ή το toner του εκτυπωτή, προσέξτε τις κινήσεις σας ώστε να μην καταπονούν τα εξαρτήματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του. Δείτε στο βιβλίο οδηγιών τον τρόπο αντικατάστασης των αναλωσίμων της συσκευής σας, για να είστε σίγουροι ότι εκτελείτε την όλη διαδικασία με τον σωστό τρόπο. 

Ενημερώστε τον εκτυπωτή σας
Διατηρήστε το λογισμικό της συσκευής σας σαν καινούριο, με τις ενημερώσεις που προσφέρουν οι κατασκευαστές ανά διαστήματα μέσω του Διαδικτύου -εισάγουν βελτιώσεις που ενισχύουν την λειτουργία του εκτυπωτή και τον διατηρούν ενημερωμένο και προστατευμένο από κακόβουλο υλικό. 

Δείτε περισσότερα εδώ websupplies