Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Οι Μακεδονομάχοι από την Καστοριά, τίμησαν την 77η επέτειο της Μάχης των Οχυρών του Ρούπελ, στις Σέρρες (Βίντεο)

Παρουσία και των Μακεδονομάχων της Καστοριάς εορτάστηκε η 77η επέτειος από την ένδοξη Μάχη των Οχυρών στα θρυλικά οχυρά του Ρούπελ και τ... thumbnail 1 summary
Παρουσία και των Μακεδονομάχων της Καστοριάς εορτάστηκε η 77η επέτειος από την ένδοξη Μάχη των Οχυρών στα θρυλικά οχυρά του Ρούπελ και του Ιστίμπεη, στις Σέρρες.

Ξεδιπλώνοντας το κουβάρι της ιστορίας, οι μνήμες γυρίζουν πίσω, 77 χρόνια πριν, όταν οι Έλληνες στρατιώτες, υπερασπιστές των οχυρών, γραφούν με κιμωλία στο τοίχο «Στις Θερμοπύλες σκοτώθηκαν οι 300, εδώ θα πεθάνουμε εμείς». Ο πολυάριθμος γερμανικός αντίπαλος με τον υπερσύγχρονο πολεμικό εξοπλισμό, δεν τους φόβισε, αλλά τους ώθησε να υπερασπίσουν την πατρίδα τους με άπλετη αυτοθυσία και αξιοπρέπεια μέχρι την τελευταία στιγμή. «Τα οχυρά καταλαμβάνονται, δεν παραδίδονται» ήταν το «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» του διοικητή του οχυρού Ρούπελ, Aντισυνταγματάρχη Γεωργίου Δουράτσου στην απαίτηση των Γερμανών για παράδοση του οχυρού Ρούπελ.