Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Θέατρο με 10 κάλπες (του Ιωσήφ Νώτη)

Σήμερα η κυβέρνηση Συριζανελ στήνει πάλι δέκα κάλπες για άλλη μία θεατρική παράσταση με τον τίτλο Novartis. Θα μιλήσουν αυτοί που συμμετ... thumbnail 1 summary
Σήμερα η κυβέρνηση Συριζανελ στήνει πάλι δέκα κάλπες για άλλη μία θεατρική παράσταση με τον τίτλο Novartis. Θα μιλήσουν αυτοί που συμμετείχαν στην προκαταρκτική επιτροπή (Συριζανελ) μετά τα 10 αναφερόμενα πρόσωπα και μετά οι πολιτικοί αρχηγοί. Θα τα δώσουν όλα οι βουλευτές του Συριζα και των ΑΝΕΛ για να αποδείξουν ότι δεν είναι στημένη η «παράσταση» λες και δεν έχουμε καταλάβει ότι ο στόχος τους είναι η συκοφάντηση των πολιτικών τους αντιπάλων και όχι να βρουν τους πραγματικά ενόχους . Θέλουν να συνεχίσουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, να οδηγήσουν τα πράγματα στα άκρα για να πάμε σε εκλογές σε εμφυλιοπολεμική κατάσταση. Τελικά τα μόνα που έμαθαν να κάνουν είναι να λένε ψέματα και παραμύθια, να «ανεβάζουν» θεατρικές παραστάσεις, να προσπαθούν να διαλύσουν τους θεσμούς και να στήνουν τα πιο άθλια και βρόμικα παιχνίδια.

Και όλα αυτά εις βάρος της κοινωνίας, εις βάρος όλων μας, γιατί δεν φτάνει που δεν έχουν λύσει κανένα απολύτως πρόβλημα και δημιουργούν συνεχώς καινούργια, θέλουν να οδηγήσουν την πολιτική αντιπαράθεση στα άκρα.

Μόνο στα άκρα μπορούν να «παίξουν μπάλα», γιατί συζήτηση και αντιπαράθεση μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια δεν τη μπορούν, δεν την αντέχουν.