Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Ποιοι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν τον Δήμο Καστοριάς

Βρισκόμαστε λίγο καιρό πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου από τον Σεπτέμβριο του 2018 θα αρχίσει και επίσημα ο προεκλογικός αγών... thumbnail 1 summary
Βρισκόμαστε λίγο καιρό πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου από τον Σεπτέμβριο του 2018 θα αρχίσει και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας για τον Δήμο της Καστοριάς. Μέχρι στιγμής φαίνεται να υπάρχουν 5 «στρατόπεδα» που θέλουν να διεκδικήσουν τον Δήμο. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Μανώλης Χατζησυμεωνίδης: Ο πρώην δήμαρχος Καστοριάς μετράει τις δυνάμεις του και είναι πολύ πιθανόν να διεκδικήσει και πάλι τον Δήμο, αν και η ομάδα του διασπάστηκε και αυτή την στιγμή μετράει μόνο απώλειες.

Αχιλλέας Ευαγγέλου: Ίσως να «κάηκε» ή να βιάστηκε, καθώς ήταν ο πρώτος που δήλωσε δημόσια ότι θέλει να γίνει ο επόμενος δήμαρχος. Η εκλογή του φαίνεται δύσκολη έως και απίθανη διότι δύσκολα θα μπορέσει να συγκεντρώσει ικανοποιητικό αριθμό υποψηφίων συμβούλων ώστε να «πάρει» τον δήμο.

Γιώργος Πετκανάς: Δύσκολα τα πράματα και για τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, που θα φανεί στο μέλλον αν καταφέρει να φτάσει μέχρι το τέρμα. 

Γιάννης Κορεντσίδης: Εδώ δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το πως κινείται ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς. Αυτό όμως που μετράει μέχρι στιγμής, είναι το νεαρό της ηλικίας, το χαμηλό  προφίλ και η πετυχημένη πορεία του στον σύνδεσμο, κάτι πως τον κάνει να βρίσκεται μερικά βήματα μπροστά, από όλους τους υπόλοιπους. 

Η 5η ομάδα: Εδώ πρόκειται για την ομάδα των 5 του Μανώλη Χατζησυμεωνίδη και γράφουμε πέντε γιατί ο έκτος, Πέτρος Τόσκος όπως μαθαίνουμε βρήκε «στέγη» αλλού. Οι υπόλοιποι ψάχνονται μήπως και καταφέρουν να κάνουν κάποιο συνδυασμό. Αλλά είναι πολύ πιθανόν να τους δούμε στο τέλος να εισχωρούν και αυτοί σε άλλες ομάδες.

Σίγουρα όλα αυτά είναι εκτιμήσεις και πληροφορίες, όλα μπορεί μέρα με την ημέρα να αλλάξουν γιατί μέχρι τις εκλογές υπάρχει ακόμη δρόμος. Όσο για τον νυν δήμαρχο Καστοριάς Ανέστη Αγγελή, ΔΕΝ θα είναι και πάλι υποψήφιος.