Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018

Εκδηλώσεις μνήμης στην Καστοριά για την επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (83 Φώτο & Βίντεο)

Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, τίμησε την τιμή και τη μνήμη τω... thumbnail 1 summary
Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, τίμησε την τιμή και τη μνήμη των σφαγιασθέντων αδελφών μας κατά τη μικρασιατική καταστροφή, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορα στην Καστοριά. 

Παράλληλα, καθιέρωσε να περιβάλλει την εκδήλωση αυτή με τη σκέπη της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, η οποία καταγόταν από τον Πόντο.

Συγκεκριμένα, χθες Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 6.30 μ.μ. στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορα έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νικάνορα από την Ιερά Μονή Ζάβορδας Γρεβενών και αμέσως μετά τελέσθηκε Δισαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.Δαβίδ και Καστορίας κ.Σεραφείμ.

Σήμερα, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.Σεραφείμ και επιμνημόσυνη δέηση για τους αδίκω θανάτω σφαγισθέντες αδελφούς μας κατά τη γενοκτονία των Ποντίων αλλά και στη μικρασιατική καταστροφή. Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση Ιερών Εικόνων και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νικάνορα και της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας με τη συμμετοχή των ποντιακών και μικρασιατικών σωματείων της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ 83 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ photos