Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018

Αυτοί είναι οι δύο Καστοριανοί, που κατεβαίνουν υποψήφιοι με την ΝΔ μέσω του Μητρώου Στελεχών (ονόματα)

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των νέων στελεχών που θα μπουν στην πρώτη γραμμή της εκλογικής μάχης. Ιδιαίτερα θετικά τα πρώτα αποτελέσματα ... thumbnail 1 summary
Στη δημοσιότητα τα ονόματα των νέων στελεχών που θα μπουν στην πρώτη γραμμή της εκλογικής μάχης. Ιδιαίτερα θετικά τα πρώτα αποτελέσματα της καινοτόμου διαδικασίας που ενέταξε στη λειτουργία του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δύο χρόνια µετά τη δηµιουργία του Μητρώου Στελεχών της Νέας ∆ηµοκρατίας ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 135 νέων «γαλάζιων» στελεχών που αναδείχθηκαν µέσα από αυτή την καινοτόµο διαδικασία την οποία εισήγαγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κόμμα. Ανάμεσά τους µηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, επιχειρηµατίες, καθηγητές, µάνατζερ, αλλα και µία βιολόγος-ερευνήτρια, ένας ηθοποιός, µία γυµνάστρια, µία αρτοζαχαροπλάστρια και πολλοί άλλοι. Βασικό τους χαρακτηριστικό, η επαγγελματική διαδρομή πριν από την απόφασή τους να μπουν στην πολιτική, που τους έκανε να ξεχωρίζουν στον επαγγελματικό τους χώρο και στις τοπικές τους κοινωνίες. 

Οι 135 έλαβαν προσκλήσεις και έδωσαν το παρών στην πανηγυρική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη για τα 44α γενέθλια της Νέας ∆ηµοκρατίας, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο Μητρώο και στην αξιοκρατική διαδικασία ανάδειξης της νέας γενιάς στελεχών. «Αν δύο λέξεις συμβολίζουν τη φιλοσοφία του Μητρώου, αυτές είναι οι λέξεις ευκαιρίες και αξιολόγηση», είχε υπογραμμίσει και σε παλαιότερη ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ και πλέον τα πρώτα νέα στελέχη είναι έτοιμα να μπουν στην πρώτη γραµµή του εκλογικού αγώνα, είτε ως υποψήφιοι βουλευτές, είτε ως υποψήφιοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και ως «γρανάζια» του κομματικού μηχανισμού. Η τελική λίστα µε τους 135 που «προκρίθηκαν» µέσα από τη διαδικασία του Μητρώου Αξιολόγησης Στελεχών, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 υποψήφιοι, δόθηκε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα «Παραπολιτικά» και έχει αναλυτικά ως εξής: 
Η διαδικασία ανάδειξης νέων στελεχών πέρα από τα στενά κομματικά όρια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και είναι ανοικτή σε όλους µέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρµα www. ananeosi.nd.gr. «Οι συνεντεύξεις συνεχίζονται και εµπλουτίζεται αυτή η καινούργια δεξαµενή στελεχών, που σηµατοδοτεί την εξωστρέφεια και την ανανέωση», σχολίασε σχετικά σε δηλώσεις του στην εφημερίδα στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. 

Πηγή: Protagon.gr