Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

7 χρόνια από την στυγερή δολοφονία της φοιτήτριας στην Καστοριά

Η νεαρή φοιτήτρια Ανδριάνα Γαρδικιώτη δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο 2011 από τον 35χρονο Στάθη Ευσταθίου στην Καστοριά. Ο δράστης της επέ... thumbnail 1 summary
Η νεαρή φοιτήτρια Ανδριάνα Γαρδικιώτη δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο 2011 από τον 35χρονο Στάθη Ευσταθίου στην Καστοριά.

Ο δράστης της επέφερε θανάσιμα τραύματα στο στήθος και στο λαιμό με μαχαίρι και στη συνέχεια την εγκατέλειψε κοντά στη λίμνη της Καστοριάς. Το κίνητρο του ήταν το ερωτικό πάθος, καθώς η κοπέλα -που σπούδαζε Δημόσιες Σχέσεις στο ΤΕΙ της Καστοριάς και καταγόταν από την Κέρκυρα- φέρεται να του ζήτησε να διακόψουν την προβληματική τους σχέση.

Ο Ευσταθίου συνελήφθη τυχαία λίγες ώρες αργότερα, κοντά στο Πολύκαστρο Κιλκίς όπου θέλοντας να αποφύγει έναν τυπικό τροχονομικό έλεγχο, καταδιώχθηκε από περιπολικό της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και να πέσει πάνω σε στύλο της ΔΕΗ.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν για το έγκλημα. Ωστόσο, κατά την έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν ίχνη αίματος και τρίχες σε διάφορα σημεία του οχήματος που δεν δικαιολογούνταν από το τροχαίο ατύχημα. Προανακριτικά ο 35χρονος, που λίγους μήνες πριν το έγκλημα είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ομολόγησε την πράξη του.

Εντύπωση είχαν προκαλέσει τα σχόλια που είχε «ανεβάσει» ο 35χρονος, λίγες ώρες μετά το φρικιαστικό έγκλημα, στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί, απευθυνόμενος προς το θύμα, εξέφραζε τη λύπη του για ό,τι είχε συμβεί, ζητώντας παράλληλα από την κοπέλα «συγγνώμη». Ο Ευσταθίου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.