Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018

Σε λειτουργία τίθεται από την επόμενη εβδομάδα η διαδικτυακή πλατφόρμα Digital Kastoria

Ολοκληρώθηκε και από την ερχόμενη εβδομάδα τίθεται σε λειτουργία, η διαδικτυακή πλατφόρμα Digital Kastoria . Υπενθυμίζεται ότι πρόκειτ... thumbnail 1 summary
Ολοκληρώθηκε και από την ερχόμενη εβδομάδα τίθεται σε λειτουργία, η διαδικτυακή πλατφόρμα Digital Kastoria.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μία δράση την οποία υλοποίησε το Επιμελητήριο Καστοριάς σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας και άλλους φορείς της περιοχής μας.

Χθες το απόγευμα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαράλαμπος Καραταγλίδης, παρουσίασε τη δράση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Όπως ανέφερε, το Digital Kastoria είναι μια σύγχρονη και διαδραστική πλατφόρμα στην οποία έχει ξεκινήσει να γίνεται η καταγραφή του συνόλου του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς με τη χρήση νέων τεχνολογιών και τη διασύνδεση της επιχειρηματικότητας με τον τουρισμό.

«Ο τουρισμός στην Καστοριά μπορεί και πρέπει να αποτελέσει δομικό χαρακτηριστικό της τοπικής οικονομίας αλλά και του συνόλου της κοινωνίας. Η παράδοση μας, το περιβάλλον, ο βυζαντινός πολιτισμός, η φύση αλλά και τόσες άλλες δραστηριότητες συνθέτουν το πάζλ του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς.

Το γεγονός ότι δεν έχουμε θάλασσα, από μόνο του μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει να επενδύσουμε σε εναλλακτικές μορφές θεματικού τουρισμού με μοντέρνα εργαλεία, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και τα σύγχρονα μέσα για την προώθηση του τουρισμού.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνένωση των δυνάμεων όλων των φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό πάνω σε μια κοινή λογική, αλλά και με συντονισμό δράσεων.

Βασικό χαρακτηριστικό επίσης θα πρέπει να είναι η διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος με την επιχειρηματικότητα και τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό οι οποίες θα πρέπει να πλαισιώνουν την προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς. Με αυτές τις προϋποθέσεις δημιουργήσαμε το Digital Kastoria», σημείωσε ο κ. Καραταγλίδης.

Το portal μεταφράζεται στα αγγλικά και στα ρωσικά και περιλαμβάνει θεματικές ενότητες όπως: θρησκευτικές – περιπατητικές διαδρομές, πολιτισμός – τουρισμός – εκδηλώσεις, γούνα, ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και άλλες επιχειρήσεις της Καστοριάς.

Σε όλες τις θεματικές ενότητες υπάρχουν οδηγίες σχετικά με το πώς μπορεί να κατευθυνθεί ο επισκέπτης σε διάφορα σημεία με τη χρήση GPS.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην ενότητα «Πάσχα στη βυζαντινή Καστοριά» μέσα από την οποία γίνεται πρόσκληση να επισκεφθούν όσοι επιθυμούν την Καστοριά και περιέχει παράλληλα προτάσεις σχετικά με το πώς οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν τις πασχαλινές τους διακοπές στην περιοχή μας, καθώς και τα αξιοθέατα που μπορούν να δουν.

Το Επιμελητήριο Καστοριάς μέσα στο επόμενο διάστημα θα παρουσιάσει το Digital Kastoria σε εκπροσώπους φορέων της περιοχής μας αλλά και σε εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν κυρίως στο εξωτερικό.

Πηγή: fonikastorias.gr / Ε.Ψ.