Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821, στην Καστοριά

Σε λίγες ημέρες ο Ελληνισμός θα γιορτάσει την 196η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχο... thumbnail 1 summary
Σε λίγες ημέρες ο Ελληνισμός θα γιορτάσει την 196η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν  για  ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς μας προγόνους, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη, δια μέσου των αιώνων, με τον αγώνα τους τη φλόγα του Έθνους.

Τιμούμε τους ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, εξασφαλίζοντας σε μας, μεταξύ άλλων, και τα δύο υπέρτατα αγαθά: την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.

Με το πνεύμα αυτό παρακαλούμε όπως φροντίσετε για την πληρέστερη οργάνωση  και την πρέπουσα τέλεση των εκδηλώσεων του εορτασμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 22 Μαρτίου
Εορτασμός στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ομιλίες εθνικής σημασίας και περιεχομένου και αναπαραστάσεις σκηνών του Αγώνα της Ελευθερίας.

Ώρα 12:00 μ.μ.: Απότιση φόρου τιμής από σπουδαστές, μαθητές, προσκόπους και οδηγούς στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην πλατεία «Μακεδονομάχων», προσερχόμενων με επικεφαλείς καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

Δευτέρα  25  Μαρτίου 2019
Ώρα 07:00 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών

Ώρα 07:30 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ.

Ώρα 08:00 π.μ.: Επίσημη Έπαρση της σημαίας στην πλατεία «Μακεδονομάχων» με τη συμμετοχή τμήματος απόδοσης τιμών.

Ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας  κ.κ. Σεραφείμ.

-Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Βασιλική Α. Μαλέα, εκπαιδευτικό της Δ.Π.Ε. Καστοριάς, Προϊσταμένη του 7ου Νηπιαγωγείου Καστοριάς.

Ώρα 11:15 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην πλατεία «Μακεδονομάχων» και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών και οποιονδήποτε θελήσει να τιμήσει την εορτή, κατόπιν συνεννοήσεως με το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη (τηλ.24673 50216) έως τις 20 Μαρτίου.

Ώρα 12:00 π.μ.: Έναρξη παρέλασης, κοινή, από αναπηρικές & εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και σωματεία, μαθητές, προσκόπους & οδηγούς, μετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ώρα 18:10 μ.μ.: Υποστολή  σημαίας  στην πλατεία «Μακεδονομάχων» με τη συμμετοχή τμήματος απόδοσης τιμών.

Τελετάρχες ορίζονται:
Για την φροντίδα οργάνωσης όλων των πολιτικών τμημάτων υπεύθυνη ορίζεται η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα. Αφροδίτη Παπαϊωάννου,  αποσπασμένη υπάλληλος στη ΔΔΕ Καστοριάς και  Βοηθός αυτής ο κ. Νικόλαος Εμμανουηλίδης, Διοικητικός υπάλληλος  της Δ.Δ.Ε. Καστοριάς.

Στο χώρο κατάθεσης των στεφάνων, τελετάρχες ορίζονται οι κ.κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης,  Κώνσταντίνος Τζηκαλάγιας, Υπάλληλοι της Π.Ε. Καστοριάς.