Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

Καρυπίδης καλεί Τσίπρα! (του Μιχάλη Αγραφιώτη)

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει πολύ έντονο παρασκήνιο για το που θα κινηθεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Κοζάνης για τις Εθνικές εκλ... thumbnail 1 summary
Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει πολύ έντονο παρασκήνιο για το που θα κινηθεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Κοζάνης για τις Εθνικές εκλογές.

Φήμες στην Κουμουνδούρου λένε ότι κορυφαίο στέλεχος της Δυτικής Μακεδονίας τηλεφωνεί σχεδόν καθημερινά στο Μαξίμου για να ρωτήσει πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές, ποιοι άλλοι θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο και αν μπορούν να «κοπούν» κάποιοι που θεωρούνται ότι θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην κάθοδο του κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη στιγμή που θα υπάρξει η ποσόστωση 40% των γυναικών, τα τρία από τα επτά στελέχη του ψηφοδελτίου θα είναι σχετικά άγνωστα. Όμως το θέμα είναι οι εν ενεργεία Βουλευτές, οι οποίοι είναι τέσσερις και θα αγωνιστούν για μια εκλέξιμη θέση που οι υπολογισμοί καταλήγουν σε μία ή το πολύ δύο θέσεις.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι δεν θα μπορέσει να εκλέξει Βουλευτή ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, κάτι βρίσκεται στη σφαίρα του απίθανου. Η μάχη για την Περιφέρεια είναι πολύ σκληρή και στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι μπορεί να κερδηθεί.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την περιοχή μας, θα μιλήσει στο εκθεσιακό κέντρο και ίσως βρίσκεται στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Θοδωρή Καρυπίδη, ενώ θα κάνει γενναίες εξαγγελίες για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη.

Ένα ισχυρό σενάριο είναι ότι αν ο Θόδωρος Καρυπίδης χάσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή, αν γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο και να διεκδικήσει μια θέση στο κοινοβούλιο. Αυτό προκαλεί ήδη προβληματισμό στα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν αυτή τη κίνηση κάπως καχύποπτα. Το σίγουρο είναι ότι όλη αυτή διαδικασία προκαλεί αναταραχές και στα υπόλοιπα κόμματα, αφού μία κάθοδος του Καρυπίδη προκαλεί ντόμινο και σε άλλα επίπεδα.

του Μιχάλη Αγραφιώτη / Πηγή: kozanilife.gr