Τρίτη, 16 Απριλίου 2019

Άλλους 10 υποψηφίους, ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς, Αλέξανδρος Ταμήλιας (ονόματα)

Άλλους 10 υποψηφίους (σύνολο 20 μέχρι τώρα) και 7 επιστημονικούς συνεργάτες ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς Αλέξανδρος Ταμήλια... thumbnail 1 summary
Άλλους 10 υποψηφίους (σύνολο 20 μέχρι τώρα) και 7 επιστημονικούς συνεργάτες ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς Αλέξανδρος Ταμήλιας.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 

Γκονούλας Γ. Σέργιος Κομμωτής 
Γεννήθηκα στην Καστοριά το 1994. Είμαι φοιτητής του τμήματος ποιμαντικής και κοινωνικής θεολογίας του Α.Π.Θ. Έχω τελειώσει την κομμωτική τέχνη και δραστηριοποιούμαι στον επιχειρηματικό τομέα ως ιδιοκτήτης κομμωτηρίου. 

Επέστρεψα από αγάπη στην πόλη που γεννήθηκα, θεωρώντας ότι οφείλω να ασχοληθώ ως νέος επαγγελματίας, διαθέτοντας όλες τις δυνάμεις μου για την αναβάθμιση της. 

Δούφλια Αναστασία Ιδιωτικός Υπάλληλος 
Ονομάζομαι Δούφλια Αναστασία, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καστοριά, είμαι απόφοιτη ΙΕΚ τουριστικών επαγγελμάτων. 

Εργάστηκα για 10 χρόνια στην Χίο και τα τελευταία 5 χρόνια κατοικώ μόνιμα στην Καστοριά και εργάζομαι στην εταιρία lidl. 

Ευαγγέλου Κ. Αθανάσιος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ 
Γεννήθηκα στο Γέρμα και ζω τα τελευταία 20 χρόνια στην Καστοριά. Είμαι διπλωματούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΔΠΘ) και κατέχω Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης «Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής» (ΕΑΠ), με θέμα διπλωματικής εργασίας «Σενάρια διαχείρισης βιολογικής ιλύος από την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑ Καστοριάς» 

Είμαι διορισμένος ως καθηγητής Πληροφορικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την τρέχουσα χρονιά εργάζομαι με απόσπαση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς. Στο παρελθόν έχω εργαστεί στο Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Καστοριάς, στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, στη ΔΕΗ Ξάνθης, στο Ινστιτούτο εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε., στη ΣΕΒΑΘ Α.Β.Ε., στη ΣΕΚΑΠ. στο ΤΕΙ Καβάλας, στο ΤΕΙ Καστοριάς και ως Πραγματογνώμονας σε υποθέσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος. 

Έχω παρακολουθήσει σειρά επιμορφώσεων με πιστοποίηση και έχω συμμετάσχει ως επιμορφωτής σε σεμινάρια και ημερίδες διαφόρων φορέων. Συμμετείχα στη συγγραφή του εκπαιδευτικού υλικού του Κ.Π.Ε. Καστοριάς, στη σχεδίαση και παραγωγή εκπαιδευτικού λογισμικού και λογισμικού υποστήριξης σε θέματα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών - Ινστιτούτο εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε. – Ε-QUALity. Το ερευνητικό έργο μου μέχρι τώρα αφορά 18 δημοσιεύσεις σε πρακτικά συνεδρίων. Είμαι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου «Σπασμένο Ρόδι». Επιπλέον ασχολούμαι με τη δημιουργία εφαρμογών (apps) για κινητές συσκευές και την επαυξημένη πραγματικότητα. Για την Καστοριά έχω δημιουργήσει τις εφαρμογές: Smart Travel Guide of Kastoria και Smart e-Paths of Kastoria. 

Εμμανουηλίδης Δημήτρης Δάσκαλος 
Είμαι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το 2006. Τα τελευταία χρόνια υπηρετώ στο Δημοτικό Σχολείο Τοιχιού και κατέχω τη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή. 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καστοριά. Είμαι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Νίκη Τερψιάδου και έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά. 

Κοπιδάκη Ι. Αριάδνη Εκπαιδευτικός Μουσικής 
Γεννήθηκα το 1985 στο Ηράκλειο Κρήτης αλλά έχω μεγαλώσει στη Νάουσα. Αποφοίτησα το 2009 από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έκτοτε εργάζομαι ως εκπαιδευτικός Μουσικής κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και από το 2011 μέχρι και σήμερα, στο νόμο της Καστοριάς. Είμαι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας και έχω σπουδάσει κλασικό τραγούδι. Έχω παρακολουθήσει το πρώτο έτος μαθημάτων Διεύθυνσης Χορωδίας με τον μαέστρο Ευθυμιάδη Νίκο (ωδείο Δημήτρη Δημόπουλου, Κοζάνη). Κατά καιρούς έχω συμμετάσχει σε διάφορες χορωδίες είτε ως χορωδός, είτε ως σολίστ, είτε συνοδεύοντας στο πιάνο. Αυτή τη στιγμή φοιτώ στο 4ο έτος της σχολής Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής «ο Άγιος Μηνάς» της Ι.Μ. Καστοριάς. Γνωρίζω Αγγλικά και Ιταλικά. Επίσης δραστηριοποιούμαι στο χώρο του τραγουδιού, με διάφορα μουσικά σχήματα ποικίλων ειδών μουσικής: έντεχνο, λαϊκό, ρεμπέτικο, παραδοσιακό, ξένο rock-pop-blues-funky. Έχω δουλέψει για 2 χρόνια σε ωδείο ως καθηγήτρια θεωρητικών και ανώτερων θεωρητικών, καθηγήτρια πιάνου και αρμονίου και καθηγήτρια φωνητικής. 

Είμαι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Μπόραβο και έχουμε μαζί 2 (προς το παρόν!) υπέροχα παιδάκια. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην όμορφη Καστοριά, η πόλη με υποδέχτηκε πολύ θερμά, κι έτσι εξαρχής ένιωσα «σαν στο σπίτι μου». Το σπίτι μου λοιπόν, το αγαπώ και προσπαθώ να κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ γι’ αυτό. 

Μακρή Αθηνά Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής 
Γεννήθηκα το 1968 στην Καστόρια. Μεγάλωσα στο Δισπηλιό και από τότε που δημιούργησα οικογένεια κατοικώ στην Καστοριά. Είμαι μητέρα δυο κοριτσιών, της Ανδρομάχης και της Ευανθίας. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του ΑΠΘ με ειδίκευση στην κωπηλασία και κατεύθυνση στην ειδική αγωγή. Υπήρξα πρωταθλήτρια και βαλκανιονίκης στο άθλημα της κωπηλασίας καθώς και προπονήτρια στον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς. Εργάζομαι στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. 

Αγαπώ τα ζώα, την φύση, τον συνάνθρωπο και τον αθλητισμό. Συμμετέχω ενεργά στο τμήμα ενηλίκων κωπηλασίας του ΝΟΚαστοριάς. Αγαπώ την πόλη μας και θέλω τα παιδιά όλων μας να ζήσουν, να μεγαλώσουν και να μείνουν εδώ, έτσι όπως ζήσαμε και μεγαλώσαμε όλοι μας...σε μια πόλη με παιδεία, μέλλον, εργασία, ανάπτυξη, προοπτική και επιλογές. 

Μερτζανίδης Νικόλας Αυτοκινητιστής 
Τελείωσα ΤΕΙ Γεωπονίας (φυτική παραγωγή). Προσφάτως, παρακολούθησα σεμινάρια αρχιτεκτονικής τοπίου, αντικείμενο που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Εδώ και πολλά χρόνια εργάζομαι ως αυτοκινητιστής. 
Ως εκ τούτου, έχω εμπειρία των προβλημάτων που υπάρχουν στην πόλη και άποψη για το πώς μπορούν να λυθούν. Είμαι μέλος στην ομάδα του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού συλλόγου «Σπασμένο Ρόδι», και τα δύο τελευταία χρόνια κατέχω τη θέση του προέδρου. 

Η αγάπη μου για το περιβάλλον, δομημένο και φυσικό, με οδήγησε συχνά σε περιπλανήσεις και διαδρομές στα βουνά τόσο της πατρίδας μας, όσο και του εξωτερικού. Η εμπειρία αυτή αισθάνομαι ότι με επιφορτίζει με μια ευθύνη. Την ευθύνη ανάδειξης της ομορφιάς του τόπου μας, που με τη σειρά της θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της ζωής της τοπικής κοινωνίας. . 

Νικολαΐδης Αλέξανδρος Ιδιοκτήτης Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης - Αγρότης 
Γεννήθηκα το 1971 στη Καστοριά. Έχω επαγγελματική εμπειρία στον χώρο της εστίασης και διασκέδασης. Ήμουν ιδιοκτήτης σε γνωστά μαγαζιά στην πόλη της Καστοριάς όπως: Follie, Μαργαρίτα, Μπρίκι, Θηρίο, Βάτραχος, Ποδήλατο. 
Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με την καλλιέργεια αρωματικών φυτών. 

Ρίζος Ν. Δημήτριος Εκτελωνιστής 
Θέλω την Καστοριά να ξυπνήσει!!! Θέλω να βοηθήσω το όραμα του Αλέξανδρου, ώστε να αναδειχθεί η πόλη μας για όλα αυτά που έχει να προσφέρει. Με τακτική και αφοσίωση για το καλό της πόλης. 

Γεννήθηκα στην Καστοριά το 1986. Είμαι εκτελωνιστής. Ομιλώ την αγγλική γλώσσα με πτυχίο lower του πανεπιστημίου Cambridge και Michigan, τη γερμανική με πτυχίο Β1 και γνωρίζω την χρήση Η/Υ στην διαχείριση αρχείων και χρήση των προγραμμάτων του Microsoft office. Είμαι γραμματέας του Συλλόγου Ορεινών Δραστηριοτήτων Καστοριάς και ενεργό μέλος του Εθελοντικού Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς. Ασχολούμαι με το snowboard και την αναρρίχηση. Μου αρέσει το ποδήλατο και τα ταξίδια. 

Στουρνάρη Ζωη Καθηγήτρια Γερμανικών 
Είμαι πτυχιούχος του GOETHE INSTITUT Γερμανίας. Το 1996 ήρθα από Γερμανία στην Καστοριά. 
Εργάζομαι ώς καθηγήτρια Γερμανικών στο κέντρο ξένων γλωσσών ISON του ομίλου Στρατηγάκη από το 1997. 
Είμαι μητέρα δύο παιδιών, η Καστοριά έχει γίνει δεύτερη μου πατρίδα και θέλω να υποστηρίξω την προσπάθεια βελτίωσης της πόλης αυτής. 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ / ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 

Ανδρεώλας Διονύσιος 
Ο Διονύσιος Ανδρεώλας είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πολιτικός Δομικών Έργων του Τεχνολογικού Ιδρύματος Σερρών. Επιπρόσθετα, κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Πολιτική Υγείας & Σχεδιασμό Υπηρεσιών Υγείας. Γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά. Έχει διατελέσσει μέλος μόνιμων επιτροπών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ως ελεύθερος επαγγελματίας έχει κατασκευάσει πλήθος δημοσίων και ιδιωτικών έργων και είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο εμπειρίας κατασκευαστών του ΥΠΟΜΕΔΙ. Από το 2017 εργάζεται στην Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης στη Διεύθυνση Σχεδιασμού & Έργων. Στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας ασχολείται με το πόσιμο νερό και τις υπηρεσίες αποχέτευσης, τα οποία αποτελούν κοινά αγαθά στην υπηρεσία της κοινωνίας. Έχει αναπτύξει δράση ως εθελοντής αιμοδότης, εθελοντής στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς, εθελοντής Σαμαρείτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και συμμετείχε σε εθελοντική αποστολή στην Κένυα με την Actionaid. 

Βαφειάδης Αναστάσιος 
Ο Αναστάσιος Βαφειάδης είναι κάτοχος πτυχίου Χημείας από το Α.Π.Θ., μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διδακτική της Χημείας και τις Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και διδακτορικού διπλώματος στη Χημεία από το Α.Π.Θ. Εργάστηκε ως ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος” και ως καθηγητής στα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας. Συμμετείχε ως ομιλητής σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια και είναι συγγραφέας επιστημονικών δημοσιεύσεων και βιβλίων. Μετά από επιτυχή εξέταση στον διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π., διορίστηκε το 2006 ως καθηγητής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από το 2014 υπηρετεί στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας 

Μαμάρας Αποστόλης 
Ο Αποστόλης Μαμάρας έλαβε το πτυχίο του στην Πληροφορική από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του πανεπιστημίου του Lancaster και το Μεταπτυχιακό «Συστήματα Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού» από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχει προϋπηρεσία σε εταιρίες πληροφορικής και στο Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Καστοριάς ως Τεχνικός Υπεύθυνος. Ήταν Καθηγητής Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πλέον Διοικητικός ΠΕ Πληροφορικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καστοριάς, ενώ είναι επιστημονικός συνεργάτης στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Έχει εμπειρία σε γλώσσες Προγραμματισμού: και προγραμματιστικά περιβάλλοντα. 

Μουστάκα Ελένη 
Η Ελένη Μουστάκα έχει σπουδάσει στο τμήμα Πληροφορικής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και έχει εκπονήσει μεταπτυχιακές σπουδές στα τμήματα «Πληροφορικής» με ειδίκευση στα «Πληροφοριακά Συστήματα» και «Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσιολογίας» με ειδίκευση «Ψηφιακή Διαχείριση Πολιτισμικής Πληροφορίας» της Σχολής Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, που εδρεύει στην Κέρκυρα. Κατά την παραμονή της στην Κέρκυρα είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε πρόγραμμα ανάδειξης και προβολής σημείων τουριστικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος μέσω εικονικών κόσμων, καθώς και σε πρόγραμμα για την ενίσχυση της δημιουργικότητας μέσω της Μουσικής Πληροφόρησης και της Τηλεκπαίδευσης της Φιλαρμονικής Ένωσης «Καποδίστριας». 

Ανάμεσα στα ενδιαφέροντά της είναι η τριδιάστατη αναπαράσταση μνημείων που είτε δεν υπάρχουν πλέον είτε υπάρχουν μόνο μέσα από μύθους, θρύλους και παραδόσεις της πολιτιστικής και λαϊκής κληρονομιάς, με 

τη χρήση νέων τεχνολογιών, καθώς και η δημιουργία εφαρμογών για κινητές συσκευές με στόχο την εξάπλωση της πολιτισμικής πληροφορίας. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών και Φίλων του Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα. Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα. 

Παπαθανασίου Χαράλαμπος 
Ο Παπαθανασίου Χαράλαμπος έχει πτυχίο Μηχανικού Αυτοματισμού Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας. Έχει εργαστεί επί τέσσερα χρόνια ως τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και τεχνικός τηλεφωνίας και ιντερνετ. Συμμετείχε στην δημιουργία περιηγητικού χάρτη και πληροφοριακών πινακίδων της πόλης της Καστοριάς, για την Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Ανάδειξης Παλιάς Πόλης του Δήμου Καστοριάς. Έχει προχωρήσει στη δημιουργία αρχείου (αδημοσίευτο) διατηρητέων μνημείων για την πόλη και τον νομό Καστοριάς. Τα ενδιαφέροντά του εκτείνονται στην τοπική ιστορική έρευνα, στην φωτογραφική ιστορική έρευνα, στη δημιουργία χαρτών, στη λαογραφία, πεδία που εκτείνονται και στην χρήση νέων τεχνολογιών. Είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς. Γνωρίζει την Αγγλική Γλώσσα. 

Παρνάβας Παναγιώτης 
Ο Παναγιώτης Παρνάβας γεννήθηκε το 1980 στην Καστοριά, έχει δύο παιδιά και ζει μόνιμα στο Χιλιόδενδρο. Έλαβε το Πτυχίο στην πληροφορική από το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Μεταπτυχιακό “Συστήματα Κινητού και Διάχυτού Υπολογισμού” από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε συνέδρια Πληροφορικής και έχει άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας. Διορίστηκε μετά από γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ως εκπαιδευτικός και πλέον υπηρετεί την εκπαίδευση ως Διοικητικός Υπάλληλος στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχει εμπειρία σε γλώσσες Προγραμματισμού και προγραμματιστικά περιβάλλοντα. 

Όροβας Χρήστος 
Πτυχίο τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του York (Αγγλία) στα Νευρωνικά Δίκτυα. Έχει εργαστεί για 2 χρόνια ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα σχετικά με αναγνώριση συναισθημάτων και προσαρμόσιμες συσκευές. Εργάσθηκε ως εκπαιδευτικός Πληροφορικής Β/θμιας Εκπαίδευσης από το 2002 ως το 2017 και παράλληλα ως Επιστημονικός Συνεργάτης του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 2017 είναι μέλος Ε.ΔΙ.Π του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.