Σάββατο, 20 Απριλίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: 52 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967

«Φοβάμαι τους ανθρώπους που εφτά χρόνια έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι και μια ωραία πρωία – μεσούντος κάποιου Ιουλίου - βγήκαν στις... thumbnail 1 summary
«Φοβάμαι τους ανθρώπους που εφτά χρόνια έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι και μια ωραία πρωία – μεσούντος κάποιου Ιουλίου - βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας «Δώστε τη χούντα στο λαό»…Φοβάμαι, φοβάμαι πολλούς ανθρώπους. Φέτος φοβήθηκα ακόμα περισσότερο».  

52 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967
Με αφορμή τον πρόσφατο βανδαλισμό του πατρικού του  Μανώλη Αναγνωστάκη στη Θεσσαλονίκη από τους νοσταλγούς της Χούντας μισό αιώνα μετά, οι στίχοι του ποιητή γίνονται επίκαιροι αλλά και διδακτικοί.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε τις ολέθριες συνέπειες της δικτατορίας για τον Ελληνικό λαό αλλά και τους αγώνες των δημοκρατικών πολιτών που με θυσίες υπερασπίστηκαν τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Σήμερα στην  Ευρώπη και στην Ελλάδα, η προοδευτική συμμαχία πολιτών πρέπει να αποτελέσει την απάντηση  απέναντι στην  ακροδεξιά και στους νοσταλγούς του ναζισμού, με οδηγό το παράδειγμα των αγωνιστών που ύψωσαν το ανάστημά τους κατά της χούντας των συνταγματαρχών.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ 20-4-2019
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ