Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019

Σιατίστης Αθανάσιος: Όταν πήγα σε ένα σπίτι στην Καστοριά, μου είπαν ένα περιστατικό για την Αγία Σοφία της Κλεισούρας (Βίντεο)

Με μεγάλη ευλάβεια και φέτος όπως κάθε χρόνο, Κυριακή του Θωμά, οι πιστοί από την πόλη της Σιάτιστας είθισται να μεταφέρουν με τα πόδια ... thumbnail 1 summary
Με μεγάλη ευλάβεια και φέτος όπως κάθε χρόνο, Κυριακή του Θωμά, οι πιστοί από την πόλη της Σιάτιστας είθισται να μεταφέρουν με τα πόδια την εικόνα από το μοναστήρι της Παναγίας Μικροκάστρου ως την πόλη της Σιάτιστας. Μια απόσταση 10χλμ. περίπου. Η Πομπή με την ιερά εικόνα της Παναγίας Ξεκίνησε στις 4:00μ.μ  και έφτασε στις 6:30μ.μ στον Άγιο Αθανάσιο. Την Εικόνα υποδέχτηκαν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ο Πρωτοσύγκελος π.Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Κληρικοί, και πλήθος Κόσμου.

Στον λόγο του ο Σιατίστης Αθανάσιος, αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό, που του διηγήθηκε μία Καστοριανή για την Αγία Σοφία της Κλεισούρας. Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα, στο παρακάτω βίντεο, μετά τα 11:00' λεπτά.


Βίντεο - Πληροφορίες: agiotopia.blogspot.com