Σάββατο, 25 Μαΐου 2019

H μέρα που η Καστοριά κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδας, έπρεπε να έχει γίνει ήδη ταινία

Μια από τις πιο αγνές ιστορίες ποδοσφαιρικού ρομαντισμού είναι αυτή των «γουναράδων», που έριξαν 5άρα στον Ηρακλή του Βασίλη Χατζηπαναγή... thumbnail 1 summary
Μια από τις πιο αγνές ιστορίες ποδοσφαιρικού ρομαντισμού είναι αυτή των «γουναράδων», που έριξαν 5άρα στον Ηρακλή του Βασίλη Χατζηπαναγή.

Σαν σήμερα το 1980, έφτασε στο αποκορύφωμά της μια ποδοσφαιρική ιστορία που σίγουρα αξίζει τη δική της ταινία. Ο λόγος για τη θεότρελη πορεία της Καστοριάς, που έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας.

Όλα ξεκίνησαν λίγα χρόνια νωρίτερα, την περίοδο 1973-1974, όταν οι «γουναράδες» κατάφεραν να ανεβούν στην Α' Εθνική (σημερινή Superleague). Ακολούθησαν κάποια χρόνια σταθεροποίησης, μέχρι να χτιστεί η ομάδα που έμελλε να αφήσει εποχή. Αυτή αποτελείτο από ονόματα που ακούμε μέχρι σήμερα, όπως ο νυν προπονητής του Απόλλων Σμύρνης, Γιώργος Παράσχος, και ο Νίκος Σαργκάνης. Ο τελευταίος, εκτός από το γεγονός ότι έκανε μεγάλη καριέρα ως τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, έπαιξε και στους ιστορικούς αγώνες μεταξύ Αθηναϊκού και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1991 για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Αυτή, βέβαια, είναι μια άλλη ιστορία, οπότε ας επικεντρωθούμε σε αυτήν που κορυφώθηκε μια μέρα σαν τη σημερινή, σχεδόν πριν από 40 χρόνια, πιάνοντάς την από την αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ