Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019

Αγνή Κανδύλη: «Να έχουμε την ευλογία της»

Αυτές τις ημέρες των διακοπών μου, περνάω ατέλειωτες ώρες διαβάζοντας και παρατηρώντας.. με αφορμή τις ημέρες που έρχονται του Δεκαπεντα... thumbnail 1 summary
Αυτές τις ημέρες των διακοπών μου, περνάω ατέλειωτες ώρες διαβάζοντας και παρατηρώντας.. με αφορμή τις ημέρες που έρχονται του Δεκαπενταύγουστου, διάβαζα ένα «σημείωμα» που μου άφησε ένας ιδιαίτερα πνευματικός και δικός μου άνθρωπος..(καμία φορά νομίζω πως κατοικοεδρεύει στο μυαλό μου...). Μου έγραψε λοιπόν, Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας Σου. Ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών ". 

Στα πρόθυρα μιας ακόμα όμορφης περιόδου που αναφέρεται στο ιερό πρόσωπο την Κυρίας Θεοτόκου, της Παναγίας μας, σπεύδω να υπενθυμίσω την όμορφη συνήθεια επίκλησης του Αγίου ονόματος Της. (Συνεχίζει..)

Έλεγε μία μοναχή γερόντισσα:" εάν θέλεις να παρακαλέσεις την Παναγία για κάτι, να λες 50 φορές την ημέρα το "Θεοτόκε Παρθένε....". Εάν θέλεις να την ευχαριστήσεις για όσα σου πρόσφερε να το λες 100 φορές την ημέρα. Κι αν θέλεις να την ευχαριστήσεις ιδιαίτερα, να το λες 150 φορές την ημέρα. Θα έχεις πολύ την ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου!!!!
Εγώ πάλι θα προσθέσω απλά...να έχουμε την Ευλογία Της....